Vegan medvědí tlapky bez lepku

13.12.2020

Medvědí tlapky nebo taky pracny jsou mé nejoblíbenější cukroví. Líbí se mi taky ta rozmanitost tvarů a velikostí, které si můžeme připravit. No a když ještě máte třeba formičky od babičky, kde já objevila třeba tvar zajíce, ryby, raka, žáby, motýla pak vám i děti moc rády pomůžou :) Ale já osobně mám nejraději tvar oříšků. 


Suroviny:

  • 300g datlové pasty 
  • 40g Bio kakaa
  • skořice
  • 200g mletých vlašských ořechů
  • 100g samokypřící mouky - bezlepkové směsi Doves Farm 
  • 100g rostlinného mléka mebo vody (část mléka můžeme nahradit rumem nebo medovinou)


Vypracujeme těsto, které nenecháváme odležet a rovnou se pustíme do plnění formiček na medvědí tlapky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 minut. Vychladlé tlapky obalujeme v rozmixovaném třtinovém cukru.

Medvědí tlapky skladujeme v chladu.