Vegan medvědí tlapky bez lepku
13.12.2020
Medvědí tlapky nebo taky pracny jsou mé nejoblíbenější cukroví. Líbí se mi taky ta rozmanitost tvarů a velikostí, které si můžem
e připravit. No a když ještě máte třeba formičky od babičky, kde já objevila třeba tvar zajíce, ryby, raka, žáby, motýla pak vám i děti moc rády pomůžou :) Ale já osobně mám nejraději tvar oříšků.
Suroviny:
- 200g datlové pasty - https://www.grizly.cz/bombus-datlova-pasta-100-1-kg
- 40g Bio kakaa
- skořice, perníkové koření
- 200g mletých vlašských ořechů
- 100g pohankové mouky Pernerka - https://pernerka.cz/sortiment/pohankova-celozrnna-hladka-mouka/
- 100g bezlepkové směsi Doves Farm - https://www.lekarna.cz/smes-bila-bez-lepku-1000g/#vice-informaci
- 100g rostlinného mléka (část mléka můžeme nahradit rumem nebo medovinou)
Vypracujeme těsto, které nenecháváme odležet a rovnou se pustíme do plnění formiček na medvědí tlapky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C 15 - 20 minut. Vychladlé tlapky obalujeme v rozmixovaném třtinovém cukru.
Medvědí tlapky skladujeme v chladu.