Vegan zapečené těstoviny bez lepku

04.02.2021


Těstoviny jsou připravené během půl hodiny, na přípravu můžeme použít jakoukoliv zeleninu podle chuti nebo podle momentálních zásob a výborně chutnají jak teplé tak i za studena. 



Suroviny na 3-4 porce:

  • 200g kukuřičných těstovin (uvaříme je podle návodu)
  • 3 lžičky rajčatového protlaku
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžičky tahini
  • sůl, chilli, kurkuma
  • voda podle potřeby
  • zelenina - já jsem použila rukolu a sterilovanou směs hrášku a malé mrkve


Do uvařených těstovin přidáme rukolu, zeleninu a připravenou směs, kdy smícháme rajčatový protlak s lahůdkovým droždím, tahini, kořením a vodou, která má mít konzistenci hustějšího těstíčka. Všechno společně promícháme, dáme do nádoby s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.