Vegan bezlepková omeleta z hrachové mouky

22.03.2019

Na jednu omeletu budeme potřebovat 50g hrachové mouky ze žlutého hrachu, 80g(ml) vody, himalájskou černou sůl, pepř, 1 lžička Tahini

Vše společně promícháme, aby nám vznikla směs ani ne moc hustá a ani ne moc řídká. Tu vlijeme nejlépe na palačinkovou pánev bez tuku a na mírném ohni smažíme po obou stranách. Omeleta díky černé himalájské soli dostane chuť vajíčkovou a třeba s hořčicí nebo kečupem je to opravdová dobrota.


Mouka ze žlutého hrachu obsahuje ty samé látky jako hrách žlutý,... hodně vit. A, B, velké množství bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny. S kombinací obilovin se aminokyselinové spektrum bílkovin hrachu dorovná a poskytuje tak plnohodnotné bílkoviny.

Tahini ( sezamová pasta ) je jedním z nejlepších zdrojů vápníku, podporuje vytrvalost a soustředění a celkovou psychickou i fyzickou odolnost. Podporuje látkovou výměnu v těle, zdraví srdce, cév, očí, sliznic, vlasů a nehtů a celkovou obranyschopnost.

Ředkvičky mají nízkou kalorickou hodnotu, obsahují bílkoviny, vlákninu a sacharidy. Dále také vápník, fosfor, železo, síru, draslík, vitamín C, kyselinu listovou. Působí antibakteriálně a zároveň ničí plísně ve střevech, sliznici a žaludku. Usnadňují odkašlávání, snižují cholesterol, odstraňují zácpu a plynatost. 

Himalájská černá sůl je bohatá na minerály, které v jiné soli nenajdeme. Díky jejich přírodnímu původu jsou pro naše tělo snadno vstřebatelné. Eliminuje pálení žáhy, chrání před křečemi, podporuje funkci ledvin a močového měchýře, stabilizuje hladinu hormonů.