Zdraví a zajímavosti

 

Co se týká přípravy rostlinných nápojů, přípravy ořechových krémů, smetany, sýrů, potřeby namletí si malého množství ovesných vloček, pohanky lámanky, ořechů, semínek, quinoi, třtinového cukru krystalu na moučku atd. pak můžu říct, že mě tento mixér nikdy nezklamal. Stejně tak je skvělý na přípravu různých koktejlů. Obrovské plus tohoto mixéru je,...

Proč vlastně jíst bílkoviny? Možná, že si většina myslí, že jsou bílkoviny důležité jen kvůli nárůstu svalové hmoty, ale to není tak úplně pravda. Bílkoviny hrají v našem těle daleko důležitější roli a jakou? To se dozvíte o pár řádků níž :)

Další moji vegan a bez lepku oblíbenci, které ráda používám. Cenově, chuťově i kvalitou a výživovou hodnotou si mě získali a určitě stojí za to je vyzkoušet. Hlavně co se týká sušených nepřislazovaných hrušek, které jsem teď nově objevila a vyzkoušela. Chuťově jsou naprosto skvělé a třeba do kaší jako taková změna místo rozinek, datlí, banánu,...

Moji favorité co se týká e-shopu jsou GRIZLY, AKTIN, PURITAS, PROZDRAVÍ, Holisticky, ViaNaturae, MJ-KrasaZdravi, E-kavovar.cz, AWAshop a tady je malá ukázka produktů, které na daných e-shopech najdete.

Aktivace neboli namáčení semen a ořechů je velmi jednoduchá věc a pro naše tělo je to hodně přínosné. Stačí před konzumací ořechy nebo semena na několik hodin namočit. Před i po namáčení je důležité řádné propláchnutí. Díky namáčení se v nich uvolňují enzymy a jsou lépe stravitelné. Aktivace je důležitá hlavně pro vegany, kde je přece jen omezený...

Tohle jsou mí momentální favorité co se týká ořechových másel a značky,..... Objevila jsem je na e-shopu AKTIN a tyhle produkty, které jak svou chutí tak i cenou si mě naprosto získaly a nemohla jsem se o ně nepodělit. Hlavně co se týká kokosového másla tak to velmi ráda používám při pečení a teď při příchodu teplého počasí i na...

Jedna taková vychytávka, která pomáhá při pečení, kdy potřebujeme něčím nahradit vejce je použít rozemleté lněné semínko smíchané s vodou. 1 lžíce takového rozemletého lněného semínka smíchaného se 3 lžícemi vody nahradí 1 vejce. Stejně tak i rozemleté sezamové semínko by mělo mít podobnou funkci pojivosti, ale ze své zkušenosti můžu říct, že lněné...

Za posledních 50 let vzrostla konzumace lepkových obilovin hlavně pšenice a to se začalo projevovat na našem zdraví. Sice i naši předci jedli pšenici, ale v mnohem menší míře než se konzumuje dnes. Peklo se jednou nebo dvakrát týdně, sladké koláče nebyly někdy ani jednou za týden a hlavně se používal kvásek, který je schopný množství lepku v pečivu...

Glukózo-fruktózový sirup neboli jen glukózový sirup nás provází snad úplně všude. Je to vlastně taková levná náhrada cukru a proto ji výrobci tak rádi všude přidávají na úkor našeho zdraví. Toto sladidlo se v našem těle chová úplně jinak než klasický řepný nebo třtinový cukr. Glukózový sirup způsobuje obezitu, přispívá k rozvoji nemocí srdce a cév...

Konopný protein - je nejkvalitnější protein, obsahuje všech 23 aminokyselin a vzácných proteinů albuminu ( má zásadní funkci na látkovou přeměnu) a desetinu. Je zdrojem důležitých omega 3, 6 i 9 nenasycených mastných kyselin. Je skvělý pro stavbu svalů, detoxikaci, po operacích nebo úrazech.