Vegan bezlepkový banánový chlebíček
Příprava banánového chlebíčku je velmi snadná a pokud potřebujete zužitkovat uz hodně zralé banány pak je tento recept pro vás jako stvořený :)
Banánový chlebíček chutná nejlíp politý krémem z arašídového másla, kdy rozmícháme arašídové máslo s vodou a sladidlem do krémové konzistence a nakonec vše posypeme plátky mandlí.
Suroviny:
- 100g bílé samokypřící mouky značky Doves Farm
- 50g jáhlové mouky značky Grizly
- 15g psyllia
- 150g rýžového mléka
- 20g nerafinovaného kokosového oleje rozehřátého do tekuté konzistence
- 20g datlového sirupu
- 2 malé banány nahoru na chlebíček
Nejdříve smícháme zvlášť sypké suroviny a zvlášť tekuté suroviny. Pak vše smícháme dohromady a vzniklé těsto ihned rovnoměrně rozetřeme do formy s pečícím papírem. Nahoru přidáme oloupané banány, které vtlačíme do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 - 25 minut.