Vegan bezlepkový jablečný koláč s tofu tvarohem

22.09.2023

Jednoduchý, rychlý, zdravý koláč s jablky a tofu tvarohem pro každého, kdo rád zdravě mlsá :)

Suroviny na těsto 

(množství na malou obdélníkovou formu)

  • 100g čirokové mouky
  • 50g maniokové mouky nebo jiné bezlepkové
  • 50g mletých ovesných vloček
  • 20g třtinového cukru
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • 30g čekankového sirupu
  • 30g bio panenského kokosového oleje
  • 200g mandlového mléka

- rozinky, 4 nastrouhaná jablka, mandlová mouka nebo nastrouhané mandle asi tak 30g


Tofu tvaroh

  • 1 balení tofu natural
  • šťáva z 1 citrónu
  • trocha mandlového mléka
  • sladidlo podle chuti (čekankový sirup, med, třtinový cukr,...


Všechny suroviny na těsto smícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto rozetřeme tofu tvaroh, který připravíme tak, že tyčovým mixérem všechny suroviny na tofu tvaroh rozmixujeme do krémovité konzistence. Posypeme rozinkami, nastrouhanými jablky a nakonec mandlovou moukou nebo mletými mandlemi.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C