Vegan bezlepkový koláč bez kynutí

11.02.2022

Příprava koláče je velmi jednoduchá a rychlá. Stačí nám pouze pár surovin a také můžeme neustále obměňovat co na koláč dáme :)
 


Suroviny:

(na koláčovou formu)


  • 140g Doves Farm samokypřící bezlepkové mouky
  • 60g pohankové mouky značky Pernerka
  • 5g kypřícího prášku bez lepku a fosfátů
  • 20g třtinového cukru
  • 20g čekankového sirupu
  • 20g slunečnicového oleje
  • 200g rostlinného mléka já jsem použila kokosové značky Billa
  • povidla rozmíchaná s vodou do tekutější konzistence, abychom je mohly pohodlně natřít na těsto
  • višňová domácí marmeláda s kousky višní - můžeme vynechat
  • mletý mák
  • strouhaný kokos


1.

Všechny suroviny vymícháme do hladké konzistence. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto, které rovnoměrně rozetřeme, přidáme povidla, marmeládu a všechno posypeme mletým mákem a kokosem. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 35 minut.