Vegan jablečný koláč bez lepku

05.10.2021
Koláč je opravdu velmi jednoduchý na přípravu a přitom kombinace jablk, skořice a rozinek společně s arašídovým máslem tvoří dokonalou chuť. 


Ingredience


  • 100g arašídového másla
  • 200g slazeného mandlového mléka 
  • 220g nastrouhaného jablka i se slupkou 
  • 40g rozinek
  • cejlonská skořice
  • 100g bezlepkových ovesných vloček
  • 150g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves Farm
  • 5g kypřícího prášku bez lepku a fosfátů


Postup

1.

Nejdříve smícháme mléko s arašídovým máslem, rozinkami, skořicí a jablkem. Pak přidáme zbytek ingrediencí a vymícháme těsto.

2.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.