Vegan jablečný koláč bez lepku
05.10.2021
Koláč je opravdu velmi jednoduchý na přípravu a přitom kombinace jablk, skořice a rozinek společně s arašídovým máslem tvoří dokonalou chuť.
Ingredience
- 100g arašídového másla
- 200g slazeného mandlového mléka
- 220g nastrouhaného jablka i se slupkou
- 40g rozinek
- cejlonská skořice
- 100g bezlepkových ovesných vloček
- 150g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves Farm
- 5g kypřícího prášku bez lepku a fosfátů
Postup
1.
Nejdříve smícháme mléko s arašídovým máslem, rozinkami, skořicí a jablkem. Pak přidáme zbytek ingrediencí a vymícháme těsto.
2.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.