Vegan karbanátky

11.11.2023
Zdravé, rychlé, jednoduché a přitom výborné karbanátky, které se skvěle hodí jak k bramborům tak jen k salátu nebo zelenině. 


Suroviny

  • 2 plechovky dobře propláchnutých červených fazolí
  • 400g zeleniny (já použila červenou papriku, cuketu a lilek) 
  • 50g mletých vlašských ořechů
  • 20g mletého lněného semínka
  • 30g olivového oleje
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce Tamari
  • 50g kukuřičné mouky
  • 70g pohankové mouky
  • 80g jáhlové mouky
  • sůl, pepř, kurkuma, muškátový oříšek, mletý kmín, sušený česnek


Postup

1. Nejdříve rozmixujeme fazole se zeleninou a pak přidáme zbytek surovin a dobře promícháme. Těsto nesmí být příliš tuhé ani řídké. Lžící klademe na plech s pečícím papírem hromádky, které pomocí lžíce tvarujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C