Vegan ovesné sušenky s proteinem bez lepku

11.11.2023
Sušenky jsou zdravé, rychlé a úžasně chutnají. Díky proteinu a kokosové mouce zasytí na delší dobu takže jsou výborné jako zdravá svačina.


Suroviny

  • 150g ovesných vloček
  • 100g bio kokosové mouky 
  • 50g vegan proteinu s vanilkovou příchutí
  • 100g drtě z výroby domácího mléka z kešu oříšků a mandlí
  • 100g datlové pasty
  • 150g vody
  • 20g kokosového oleje
  • 30g olivového oleje 
  • 2 lžíce karobu
  • 30g drcených kakaových bobů
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva


Postup

1. Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto dobře propracujeme nejlépe pomocí rukou. Z těsta odebíráme kousky a tvoříme nejdřív kuličky, kdy si můžeme pomoci namáčením rukou. Kuličky skládáme na plech s pečícím papírem a nakonec kuličky na plechu pomocí malé skleničky rozplácneme. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C