Vegan pečené müsli bez ovesných vloček a bez lepku

13.06.2021


Pečené müsli je vynikající na snídani, na svačinu nebo jen tak, když nás přepadne chuť na něco dobrého. Stejně btak je výborné i pro větší děti, které si na něm zaručeně pochutnají. Do müsli jsem použila jen oříšky,  semínka, sušené ovoce a čekankový sirup takže je hodně výživné a dodá nám spoustu energie. 


Suroviny na jeden velký plech:

kešu

  • mandle
  • lískové oříšky
  • sezamová semínka
  • dýňová semínka
  • lněná semínka
  • sezamová semínka
  • kokosové plátky
  • 100g rozinky
  • 100g moruše

   - celkové množství oříšků, semínek i s ovocem 500g 

  • 70g čekankového sirupu


Všechny suroviny smícháme v misce a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C (nebo na méně jelikož se doporučuje oříšky nevystavovat příliš vysoké teplotě a stejně tak to platí i u čekankového sirupu, ale to už nechám na každém z vás) a během pečení občas promícháme. Dáváme pozor ať müsli nepřepečeme a není pak hořké. Po vychladnutí je krásně křupavé.