Vegan pečené pohankové tortilly bez lepku
Pečené tortilly se výborně hodí místo zobání jiných nezdravých pochutin ať už k televizi nebo vínu, ale také jsou výborné k různým salátům a pomazánkám. Jelikož jsou pečené neobsahují žádný tuk pouze jen ten, který v sobě má pohanková mouka. Příprava je snadná a pokud přidáme do tortilly někdy kmín, jindy česnek nebo bylinky tak můžeme mít neustále jiné varianty.
Suroviny na 1 velký plech (2 placky)
- 100g pohankové mouky celozrnné jemně mleté (značky Pernerka) používám tuto značku s jinou se může množství surovin lehce měnit
- 130g vody
- sůl (můžeme přidat také kmín, česnek, chilli, bylinky, sladkou mletou papriku atd.)
Všechny suroviny promícháme a vznikne nám hustější těsto. Polovinu těsto nalijeme na suchou palačinkovou pánev a pomocí lžíce ho rovnoměrně rozetřeme po celé pánvičce a krátce opečeme. Stačí nechat těsto jen zatáhnout, aby šla placka otočit. Takto připravené placky pak nakrájíme na libovolné kousky, které naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokřupava.