Vegan puding 

30.04.2020

Puding je hotový během chvilky a i když k jeho přípravě potřebujeme ovesné mléko připravené z bezlepkových ovesných vloček není potřeba je přes noc namáčet. Ovšem pokud si budete chtít vločky namočit tak klidně můžete. Tentokrát jsem chtěla mít puding s příchutí arašídovou tak jsem použila arašídové máslo a puding osladila javorovým sirupem. Místo arašídového másla můžete použít jakékoliv jiné máslo nebo kakao, čokoládu, ovoce vlastně všechno co vás jen napadne :)

Suroviny na 3 - 4 porce :

  • 50g ovesných bezlepkových vloček
  • 450ml vody
  • 40g arašídového másla - klidně může být i víc záleží na vaší chuti
  • 20g javorového sirupu - stejně tak můžete přidat víc nebo ubrat
  • špetka soli

Nejdříve si připravíme ovesné mléko. Vločky rozmixujeme ve vodě se špetkou soli. Vše mixujeme zhruba 3 minuty, záleží na výkonu mixéru. Pak směs scedíme buď přes speciální pytlík na rostlinná mléka nebo můžeme použít třeba silonovou ponožku a vše důkladně vyždímáme. Takto připravené mléko nalejeme do menšího hrnce, přidáme sirup, arašídové máslo a za stálého míchání vše vaříme dokud nám puding nezhoustne.