Výborné vegan perníčky bez lepku

09.12.2023
Tyto perníčky jsou vynikající a s těstem se moc dobře pracuje. Recept je jednoduchý a určitě doporučuji perníčky vyzkoušet. 


Suroviny

  • 300g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves Farm
  • 200g čirokové mouky
  • 1/2 lžičky sody
  • 2 lžíce kakaa nejlépe bio kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 100g čekankového sirupu
  • 150g medu 
  • 100g bio kokosového oleje pokojové teploty
  •  10 lžic vody


Postup

1. 

Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme až nám vznikne těsto, které se nedrolí ani nelepí. Těsto necháme v lednici do dalšího dne odležet. 

2.

Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Čím tenčí těsto tím jsou perníky dřív upečené a také křupavé.