Zdravý rychlý vegan koláč s tofu tvarohem a jablky
Tento koláč je jeden z těch zdravějších a přitom je chuťově i tak moc dobrý. Je rychlý na přípravu a skvěle se hodí jak na snídani tak i na svačinu nebo dezert.
Suroviny
Těsto:
- 200g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves farm
- 100g jáhlové mouky
- 50g čekankového sirupu
- 30g olivového oleje extra panenského
- 250g vody
Tofu tvaroh:
- 2 balení tofu natural
- 3 odměrky vegan proteinu s vanilkovou příchutí
- šťáva z 1,5 citrónu
- voda podle potřeby
- všechno společně rozmixujeme do hladké hustější konzistence
Dál ještě budeme potřebovat 4 jablka oloupaná a nastrouhaná, skořici a na posypání 100g mletých oloupaných mandlí.
Postup
1.
Nejdříve si připravíme tofu tvaroh, oloupeme a nastrouháme jablka a rozmixujeme mandle. Nachystáme si plech s pečícím papírem.
2.
Začneme připravovat těsto, kdy smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, na něj také rovnoměrně rozetřeme tofu tvroh, přidáme nastrouhaná jablka, skořici a mleté mandle.
3.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně hodinku. Záleží na tom jak velký plech použijete a jak bude koláč vysoký.