Zdravý rychlý vegan koláč s tofu tvarohem a jablky

16.12.2023

Tento koláč je jeden z těch zdravějších a přitom je chuťově i tak moc dobrý. Je rychlý na přípravu a skvěle se hodí jak na snídani tak i na svačinu nebo dezert.

Suroviny

Těsto:

  • 200g samokypřící bezlepkové mouky značky Doves farm
  • 100g jáhlové mouky
  • 50g čekankového sirupu
  • 30g olivového oleje extra panenského
  • 250g vody 

Tofu tvaroh:

  • 2 balení tofu natural
  • 3 odměrky vegan proteinu s vanilkovou příchutí
  • šťáva z 1,5 citrónu
  • voda podle potřeby

- všechno společně rozmixujeme do hladké hustější konzistence

Dál ještě budeme potřebovat 4 jablka oloupaná a nastrouhaná, skořici a na posypání 100g mletých oloupaných mandlí.


Postup

1. 

Nejdříve si připravíme tofu tvaroh, oloupeme a nastrouháme jablka a rozmixujeme mandle. Nachystáme si plech s pečícím papírem.

2.

Začneme připravovat těsto, kdy smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, na něj také rovnoměrně rozetřeme tofu tvroh, přidáme nastrouhaná jablka, skořici a mleté mandle. 

3.

Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně hodinku. Záleží na tom jak velký plech použijete a jak bude koláč vysoký.